Název | Množství a jednotka |
---|---|
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný | 2 plechovky |
brambory | 2 ks |
smetana ke šlehání | 200 ml |
cibule | 1 ks |
slanina (špek) | 100 g |
česnek | 2 stroužky |
mléko | 150 ml |
sádlo | 1 lžíce |
sůl |
Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl plechovky hrášku (nebo 400g čerstvého nebo mraženého) a na kostičky nakrájené brambory, dolijeme cca 3/4 l vody, osolíme a povaříme doměkka. Přidáme mléko, šlehačku a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme zbytek hrášku a necháme ještě 2 min povařit. Podáváme s chlebovými krutonky, případně se smaženým hráškem.
Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept
Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme čistou utěrkou, osolíme, potřeme prolisovaným... zobrazit recept
Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept
Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept
Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek